Sayfalar

Bu Blogda Ara

2 Ekim 2014 Perşembe

Canon EF 85mm f/1.8 USM Lens

  • Odak uzaklığı ve maksimum diyafram açıklığı: 85 mm 1:1,8
  • Lens yapısı: 7 grup halinde 9 eleman
  • Diyagonal görüş açısı: 28°-30°
  • Odak ayarı: USM'li arka odaklama sistemi
  • En kısa odaklama mesafesi: 0,85m / 2,8ft
  • Filtre boyutu: 58mm

CANON 85MM f/1.8 USM

             

                Portre fotoğrafçılarının vazgeçilmezlerinden biri olan Canon 85mm f/1.8 USM, hızlı odaklanabilmesi, f/1.8 diyafram açıklığı ve en açık diyafram değerinde bile keskin sonuçlar vermesiyle kullanıcılarına enfes görüntüler sunuyor. Odak mesafesi konusunda kısa telefoto odak uzaklığı, perspektifi daralttığı için daha dar bir kadraj sunuyor 85mm. Bu özellikleri sayesinde portre çekimleri yapan fotoğrafseverler için ideal bir seçenek haline geliyor.

                Tüm diyafram değerlerinde keskin ve net görüntüler sunan 85mm f/1.8, muhteşem bokeh kalitesiyle de kullanıcılarını etkilemeyi başarıyor. Diyafram açıklığı hemen hemen dairesel olan 85mm, odak dışında kalan bölgelerde yumuşak geçişlerle üstün bir bokeh kalitesi sunuyor. Böylelikle netlenen konunun bokehten (bulanık arka plandan) sıyrılarak daha belirgin ve etkileyici bir şekilde ön plana çıkmasını sağlıyor 85mm f/1.8 USM. Net alan derinliğinin sınırlanmasıyla yaratıcı ve etkiyleci portreler çekebilmenize olanak tanıyor bu muhteşem portre objektifi. Ayrıca açık diyafram değerine sahip olmasından dolayı 85mm ile daha duygusal dramatik etkiler katabilirsiniz fotoğraflarınıza. 

 

                Zorlu ışık koşullarında çekim yapmaktan korkmayın. f/1.8 diyafram değerine sahip olan Canon 85mm sayesinde, ışık koşulları değişse de ışık hassasiyetini arttırmaya gerek duymadan açık diyafram değerlerinde elde çekim yapabilirsiniz. 

 

                85mm f/1.8 de kullanılan halka tipi ultrasonik netleme motoru, çok sessiz bir şekilde çalışıp son derece hızlı bir odaklama sunuyor kullanıcılarına. Netleme kararlılığı konusunda üstün yetenekleri olan bu objektif, kafası karışmadan kolaylıkla odaklama yapabiliyor. Sessiz ve hızlı netleme yapan USM sistemi sayesinde, aniden gelişen olayları net şekilde fotoğrafa yansıtmak çok kolaylaşıyor 85mm f/1.8 USM ile.

                 Super Spectra kaplaması sayesinde 85mm doğru renk dengesinde kontrastlı renkler sunuyor çektiği görüntülerde.

                85mm ile kullanıcılara sunulan ekstra bir özellik ise; lens mesafesinin flaş sistemine iletilerek, optimum flaş ölçümünün yapılmasını sağlıyor. Böylelikle E-TTL II flaş sistemiyle senkronize olmasıyla daha doğru ışığa sahip flaşlı görüntüler elde edebiliyor 85mm f/1.8.

 

 


 

CANON 85MM f/1.8 USM'NİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

 

Temel Özellikler

Odak Uzaklığı

85 mm

Diyafram

Maksimum: f/1.8
Minimum: f/22

Kamera Mount Türü

Canon EF

Format Uyumluluğu

35mm Film / Full-Frame Dijital Sensör
Canon (APS-C)

Görüş Açısı

24°, 16°, 28°30’

Minimum Netleme Mesafesi

85 cm

Büyütme

0.13x

Grup/Element

9/7

Diyafram Bıçakları

8

 

 

 


Ek Özellikler

Görüntü Sabitleme

Hayır

Otmatik Netleme

Evet

Tripod Bağlantısı

Hayır

 

 

 


Fiziksel Özellikler

Filtre Çapı

 58 mm

Ölçüler

 7.57 x 71,5 cm

Ağırlık

425 g

 

 


Aksesuarlar

Yumuşak/Sert Kılıf

ES-C13 / LH-B12

Parasoley

ET-65III

Lens Kapağı

E-58U / E-58II


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder