Sayfalar

Bu Blogda Ara

2 Ekim 2014 Perşembe

Sony DSC-HX200V Incelemesi

Sony DSC-HX200V fotoğraf makinesi incelemesi : Sony 2012'nin ilk çeyreğinde yeni kompakt dijital fotoğraf makinesi modelini duyurdu. Sony CyberShot DSC-HX200V modeli 18 megapiksel çözünürlüğe ve yüksek kalitede Carl Zeiss Vario-Sonnar T objektife sahip. Köprü kategorisinde bir model olarak sınıflandırılan bu Sony CyberShot modeli 27-810mm geniş açılı ve 30x optik zumlu bir objektife ve geniş açıda F2.8, telefotoda ise F5.6 diyafram değerine sahip. Gelişmiş bir model olan Sony DSC-HX200V fotoğraf makinesinde 1/2.3 inç büyüklüğünde ve 18.2 megapiksel efektif çözünürlükte Exmor R CMOS görüntü sensörü bulunuyor. Bionz işlemciye sahip Sony CyberShot HX200V fotoğraf makinesini sizin için inceledik.
Sony CyberShot incelemesi

Sony CyberShot DSC-HX200V incelemesi
Şu an için CyberShot RX100 modeli ile Sony CyberShot DSC-HX200V Sony'nin en gelişiş CyberShot fotoğraf makineleri konumundalar. Sony HX200V dijital fotoğraf makinesi serinin bir yaşındaki HX100V modelinin devamı niteliğinde. Yeni görüntü sensörü sayesinde CyberShot DSC HX200V fotoğraf makinesi loş ışıklı ortamlarda ve zayıf ışıklandırılmış çekim koşullarında çok daha iyi bir performans sergiliyor. Gece karanlığı ve iç mekan çekimlerinde fotoğraflarda önceye kıyasla çok daha z oranda noise etkisi görülüyor. Bu durum bugünlerde tüm dijital fotoğraf makinesi üreticilerinde gördüğümüz bir yaklaşım. Clear Image Zoom ve çeşitli görsel efektler de bu yenilikler arasında.

Sony CyberShot DSC-HX200V inceleme

Sony CyberShot HX200V gövde özellikleri
Sony CyberShot DSC-HX200V dijital fotoğraf makinesinin gövdesi başlangıç seviyesi SLR modellerine benziyor. Ele iyi oturan grip bölümüyle sağlam bir gövdeye sahip olan Sony CyberShot HX200V fotoğraf makinesinin elektronik vizörü ve hareket ettirilebilen bir LCD ekranı var. 3 inç büyüklüğündeki 921.000 nokta çözünürlüklü Fine TruBlack LCD ekran hareket ettirilerek farklı ve zor bakış açılarından rahat çekim olanağı sunuyor. Fotoğrafseverler LCD ekran sayesinde daha rahat ve kolay kadrajlama yapabiliyor.

inceleme Sony CyberShot

Sony HX200V ile dijital fotoğraf çekimi
Sony CyberShot DSC-HX200V ISO 100 ile ISO 12.800 arasında ışık hassasiyetine sahip. ISO 6400 değerine kadarki çekimlerde fotoğraflar iyi bir kaliteye sahip ancak bunun üzerindeki değerlerde pratik olarak kullanılabilecek bir kalite elde edilemiyor. Hızlı bir otomatik netleme sistemine sahip olan Sony CyberShot fotoğraf makinesi 0.13 saniye içerisinde odaklama yapabiliyor. Elbette gece çekimlerinde netleme hızı biraz dana yavaşlıyor ve 0.21 saniyede otomatik netleme yapılıyor. Active Modundaki StedayShot optik görüntü sabitleme özelliği sayesinde tüm zum değer aralığında göze hoş gelen net dijital fotoğraflar elde ediliyor. Sony HX200V fotoğraf makinesinin 30x optik zum yeteneği Clear Image Zoom özelliği aracılığıyla görüntü kalitesinden ödün vermeden 60x seviyesine çıkarılabiliyor.


Sony CyberShot DSC-HX200V fotoğraf kalitesi
Sony DSC-HX200V ile fotoğraf çekmek oldukça keyifli bir işlem. Kullanıcı dostu menü yapısı ve manuel çekim özeliklerinin yanında otomatik çekim ayarları sayesinde her seviyeden fotoğrafsever kolaylıkla çekim yapabiliyor. Sony HX200V ile çekilen tüm dijital fotoğraflar keskin bir netliğe sahip. Ekstra Yüksek hassasiyet moduna sahip olan Sony CyberShot DSC-HX200V dijital fotoğraf makinesi loş ışıklı ortamlarda dahi keskin netlikte görüntüler üretebiliyor. Manuel çekim modunda 30 saniye çekim hızı seçilerek kontrolün gece çekimlerinde kullanıcının elinde olması sağlanmış. Hassas renk sunumuna sahip olan cihaz çok hafif renk sapmaları ile hassas bir beyaz ayarı sağlıyor. Cİhazla ilgili tek ciddi eleştirimiz RAW formatta çekime olanak tanımıyor olması.

Turkiye Gezisi

Sony CyberShot DSC-HX200V fotoğraf çekim özellikleri
GPS kayıt özellikli GPS modülününe sahip olan Sony CyberShot DSC-HX200V dijital fotoğraf makinesi hemen her türlü çekim seçeneğini kullanıcının hizmetine sunuyor. Fotoğrafseverler 1 cm mesafeye kadar yakından makro çekim yapabildikleri gibi 3 boyutlu olarak panorama fotoğraf dahi çekebiliyorlar. Çok sayıda hazır çekim modunun yanında çekilen fotoğraflara dokuz farklı görsel efekt uygulanabiliyor. Bu görsel efektlerin etkisi Sony HX200V fotoğraf makinesinin LCD ekranında çekimi gerçekleştirmeden önce dahi direkt olarak görülebiliyor. Full HD 50p video kayıt fonksiyonuna sahip olan Sony fotoğraf makinesi ile film kaydederken dahi fotoğraf çekmek olanaklı.

HX200

Sony CyberShot DSC-HX200V inceleme sonucu
Sony CyberShot DSC-HX200V modeli Carl Zeiss objektifi le gelişmiş bir dijital fotoğraf makinesi. 27Mm - 810mm odak uzaklık değer aralığındaki tüm çekimlerde berrak, canlı renklerde ve net yüksek kalitede dijital fotoğraflar çekiliyor. Sony'nin amiral gemisi fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekmek gerçekten çok keyif veriyor. Hızlı otomatik netleme sistemine ek olarak iyi bir görüntü sabitleme teknolojisine de sahip olan Sony CyberShot HX200V dijital fotoğraf makinesi zengin çekim seçenekleri sayesinde loş ışıklı ortamlarda dahi göze hoş gelen güzel fotoğraflar çekme imkanı veriyor. Noise değerlerinin dış mekan çekimlerinde olduğu kadar iç mekan çekimlerinde de düşük olması olumlu bir nokta. HAreket edebilen LCD ekran fotoğrafseverlerin zorlu bakış açılarından da kolay çekim yapabilmelerine olanak tanıyor. Ayrıca Sony DSC-HX200V ile 1 cm yakınlıkta makro çekimlerden 3D panorama manzara çekimlerine kadar oldukça geniş bir yelpazede fotoğraf çekmek mümkün. Elbette tüm bu yüksek teknolojik özelliklerin bir bedeli de var. Sony CyberShot DSC-HX200V fotoğraf makinesinin fiyatı 400 Euro civarında. Ancak cihaz harcanan her kuruşun hakkını veriyor.

www.letsgodigital.org

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder