Sayfalar

Bu Blogda Ara

2 Ekim 2014 Perşembe

Samsung Nx20 İncelemesi


Samsung NX20 sistem fotoğraf makinesi incelemesi : Geçtiğimiz aylarda Samsung NX serisinden yeni bir sistem fotoğraf makinesini duyurmuştu. Kompakt boyutlardaki Samsung NX20 dijital fotoğraf makinesi 20.3 megapiksel çözünürlüklü geniş bir APS-C CMOS görüntü sensörüne sahip. Bu önemli sensörün ve 1/8.000 saniye enstantane hızının yanı sıra Samsung NX20 fotoğraf makinesinde Samsung akıllı telefonlarda bulunan çeşitli fonksiyonlar da kullanılmış. Samsung NX20 fotoğraf makinesinde 3 inç büyüklüğünde hareket edebilen AMOLED ekrana, Wi-Fi kablosuz bağlantıya ve GPS fonksiyonuna yer verilerek fotoğrafseverlerin çekim konumunun koordinatlarını ekleyerek görüntüleri kolayca paylaşmalarına olanak tanınıyor. Samsung NX20 fotoğraf makinesini 3.500 km'lik bir Türkiye gezisinde sizin için test ettik.
Samsung NX20 incelemesi

Samsung NX20 incelemesi
Bir buçuk sene önceki Nx11 modelinin devamı niteliğindeki Samsung NX20 sistem fotoğraf makinesi aynı 18-55mm i-Function objektife sahip. Objektifin yan tarafındaki i-Function tuşu fotoğrafseverlere çekim hızı, f-stop, beyaz dengesi ve ISO ışık değeri gibi çeşitli çekim ayarlarını seri şekilde gerçekleştirme olanağı veriyor. Bu fonksiyon fotoğrafseverlerin sıklıkla kullanabilecekleri gayet kullanışlı bir özellik. Fotoğraf makinesinin çözünürlüğü 14.6 megapikselden 20.3 megapiksel seviyesine yükseltilmiş. Cihazın 1/8.000 saniye enstantane hızı da önceki modele göre arttırılmış. Bunların dışında Samsung NX20 fotoğraf makinesinde Wi-Fi kablosuz bağlantı desteği dikkat çekiyor. Wi-Fi özelliğine sahip ilk sistem fotoğraf makinesi olan Samsung NX20 görüntü paylaşmayı da çok daha hızlı ve seri hale getiriyor.

NX20 incelemesi

Ürün inceleme - Samsung NX20
Cihazın APS-C görüntü sensörü Olympus ve Panasonic'in küçük Micro Four Thirds sensörü ile kıyaslandığında çok daha büyük olduğu görülüyor. Elbette bu durum cihazın tüm formatına etki ediyor. Daha geniş sensör daha fazla ışık elde etme avantajı getirerek sunduğu daha az noise etkisi ve daha zengin dinamik alan değeri sayesinde ortaya daha yüksek kalitede fotoğraflar koyuyor. Samsung NX20 fotoğraf makinesinin 1/.8.000 enstantane hızı çeşitli çekim hızları ve ışıklandırma koşullarında fotoğraf çekme olanağı sunuyor. Samsung NX20 ISO 100 ile ISO 12.800 ışık hassasiyet değerlerine sahip. ISO 3.200 değerine kadar bu değerlerde rahatlıkla çekim yapılabilirken üst değerlerde noise etkisi kendisini açıkça hissettirmeye başlıyor.
Samsung NX20 fotoğraf kalitesi
Tam çözünürlükte Samsung NX20 maksimum 11 adet JPEG veya 8 adet RAW formatta art arda kesintisiz çekim yapabiliyor. Ayrıca Burst Mode seri çekim moduna da sahip olan Samsung NX20 ile 5 megapiksel çözünürlükte ve çekimler arasında sadece 40 milisaniye gecikme süreleri ile saniyede 30 kare çekim hızında maksimum 30 kareye kadar fotoğraf çekmek de olanaklı. Işığa hassas objektife hızlı otomatik netleme performansı da eklenince i-Function objektifin Samsung NX20 fotoğraf makinesi noise etkisinden uzak net, berrak, göze hoş gelen kalitede gerçekçi renklerde görüntüler sunuyor. Samsung NX20 loş ışıklı ortamlarda veya hızlı hareket eden nesnelerin çekimlerinde de yüksek kalitede fotoğraflar sunuyor. Cihazın genel görüntü kalitesi kısaca harika diyebiliriz.

Samsung NX20

Samsung NX20 ekran & vizör
Kadrajın rahat ve sağlıklı oluşturulabilmesi ve çekim sonrasında dijital fotoğraf ve video görüntülerin izlenebilmesi için Samsung NX20'de hareketli bir AMOLED ekrana yer verilmiş. Samsung'un birkaç seneden bu yana akıllı telefonlarında kullanmaya başladığı AMOLED teknoloji ile üretilen 3 inç büyüklüğündeki bu ekran hareketli yapısı sayesinde her türlü açıya getirilebildiği gibi kullanılmadığı zamanlarda tamamen ters çevrilerek ekranın kameraya bakması ve korunması sağlanmış. Samsung NX20 fotoğraf makinesinde 1.44K çözünürlüklü bir elektronik vizör de mevcut. Cihaza dahil edilen bir göz sensörü sayesinde Samsung NX20 kullanıcısının vizöre bakıp bakmadığını tespit ederek kullanılmadığı zamanlarda otomatik olarak vizörü kapatıyor veya bakıldığında hemen açılmasını sağlıyor.
Samsung NX20 fotoğraf makinesi özellikleri
Samsung NX20'de P, A, S ve M gibi bilinen çekim modlarının yanında C Moduna da yer verilmiş. Genel mod kadranından seçilen bu mod üzerinden fotoğrafseverler kendi tercihlerine özel çekim ayarlarını kaydedebiliyorlar. Ayrıca cihazda 16 farklı çekim modu sunan hazır çekim sahneleri de mevcut. Çekim modlarının haricinde görüntülere artistik dokunuşlar kazandıran görsel efektler mevcut. Samsung NX20 kullanımı kolay bir fotoğraf makinesi fakat hazır sahne modundan bir filtreye geçtiğinizde fotoğraf makinesinin üst kısmındaki ayar kadranını kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Bu durum kullanıcılar açısından biraz kafa karıştırıcı olabiliyor; Hazır Sahne modunda filtrelerin seçilemiyor olması çok kötü. Cihaz ile Panorama, 3D ve sesli fotoğraf çekimleri de gerçekleştirilebiliyor. Bu çekimler HAzır Sahne Modu üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca bir video modu sayesinde fotoğrafseverler Full HD 1080p video kayıt yapabiliyor.

Samsung NX20 inceleme sonucu
20.3 megapiksellik Samsung NX20 hızlı ve kullanıcı dostu bir sistem fotoğraf makinesi. Cihaz, kolay fotoğraf ve video paylaşımı için Wi-Fi kablosuz bağlantı desteği sunan ilk sistem dijital fotoğraf makinesi olma özelliği de taşıyor. Aynı zamanda entegre bir GPS modülünü de bünyesinde barındıran Samsung NX20 fotoğraf makinesi Olympus ve Panasonic gibi rakip modellerinden daha sağlam bir yapı sergiliyor. Daha geniş bir görüntü sensörüne sahip olan Samsung NX20 özellikle yüksek ISO değerlerinde gerçekleştirilen çekimlerde daha iyi bir görüntü kalitesi sunuyor. Samsung NX20 güzel fotoğraflar çekilmesini sağlıyor. 18-55mm objektifin üzerindeki i-Function tuşu kullanıcının çekim ayarlarını kolayca değiştirebilmesine imkan veriyor. Samsung NX20 başlangıç seviyesi amatör fotoğrafseverler için de çeşitli çekim seçenekleri sunuyor. Smart Auto akıllı otomatik çekim modunun yanı sıra Hazır Sahne Modları ve Filtre Modu da mevcut. Çok açılı hareket edebilen 3 inç AMOLED ekran berrak ve net bir görüntü sunuyor. Fotoğrafseverler çekimlerinde ayrıca 1.44K çözünürlüklü elektronik vizörü de tercih edebiliyorlar. Samsung NX20 amatör fotoğrafseverler kadar gelişmiş fotoğrafçılara da hitap edebilen bir model. Samsung NX20 sistem fotoğraf makinesi 18-55mm i-Function kit objektif ile birlikte 900 Euro / 1100 USD fiyatla satışa sunulmuş durumda. Cihaz, kendisinden önceki modele kıyasla çok daha pahalı. Samsung NX20 fotoğraf makinesini çok pahalı bulanlar için daha ekonomik fiyatlı iki model mevcut:samsung nx210 ve Samsung nx1000

www.letsgodigital.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder