Sayfalar

Bu Blogda Ara

24 Eylül 2014 Çarşamba

Asus Zenfone 5 (T00J)

Asus'un yeni orta seviye Android telefon modeli test merkezimizde.


Asus'un Intel işlemcilere sahip Zenfone telefon ailesi, akıllı telefon pazarında son dönemin dikkat çekici isimleri arasında gösteriliyor. Daha önce, bu serinin 6 inç ekrana sahip olan modelini incelemiştik. Şimdi ise, daha ufak boyutlarda ve daha uygun fiyat etiketi bulunan Zenfone 5'i inceliyoruz.
Asus Zenfone 5'in siyah, beyaz, kırmızı, altın sarısı ve mor gibi renk seçenekleri bulunuyor. Bizim incelediğimiz modelin rengi ise siyah ve telefonu elinize aldığınızda, ona alışmanız uzun sürmüyor. 5 inç ekranı bulunan telefon, öncelikle "Tek elle kullanılabilir mi?" sorusunun yanıtını veriyor. Evet, Zenfone 5'i tek elle rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Bunu sağlayan birçok unsur var çünkü.

Bu unsurlardan bir tanesini, elinizi rahatsız etmeyen tasarım hatları olarak gösterebiliriz. Mat bir plastik malzeme kullanılarak hazırlanan arka kapak ve beraberinde yanları saran çerçeve tasarımı, kolay kolay terlemelere yol açmıyor. Köşelerin de oval olarak tasarlanması, batma hissiyatını ortadan kaldırıyor.
Tek elle kullanımı kolaylaştıran bir diğer unsur da sağ yan tarafta konumlandırılan fiziksel tuşlar. Uyku - güç tuşu ve ses tuşlarını sağ yan tarafta görüyoruz ve böylelikle baş parmağımızla kontrol edebiliyoruz.
Telefonun genel olarak şık ve kullanışlı bir tasarımı var. Ön tarafta 5 inç değerdeki ekranın yanlarını çevreleyen çerçeve tasarımı ve alt tarafta, ekranın altına konumlandırılan Android kısayol tuşları,hem çok yer kaplamıyor hem de kullanılabilirlik düzeyini artırıyor.Zenfone 5'in arka kapağı çıkarılabiliyor. Ancak arka kapağın çıkarılabilir olması, bataryayı da çıkarabileceğiniz anlamına gelmiyor. 2110mAh değerdeki bataryayı çıkaramıyorsunuz. Kapağı açınca 64GB'a kadar destek veren microSD kart girişini ve sim kart girişini görüyoruz. Bu telefonun çift sim kart destekleyen versiyonu da bulunuyor.
Yine telefonun arka kısmında en çok dikkat çeken detay, tabii ki kamera oluyor. 8MP değerdeki ana kamera, flash ışığıyla destekleniyor. Alt tarafta da Intel logosu ve hoparlör çıkışını görüyoruz.
Göze hoş gelen 5 inç ekran
Asus, Zenfone 5'te hem güzel görüntü sunan hem de dayanıklı bir ekranla karşımızda. 5 inç ekran, 720x1280 çözünürlük sunuyor. 294ppi değerinde ve bir IPS ekran. Bu sayede doygun ve net görüntüler elde edebiliyoruz. Ekrana farklı açılarda, yoğun ışık altında baktığınızda dahi kalitede büyük bir kayıp yaşamıyorsunuz.
Ekranın sağlamlık tarafını ise, Corning'in Gorilla Glass 3 teknolojisi oluşturuyor. Böylelikle çizilme ve hafif darbelere karşı dayanıklı bir ekrana sahip oluyorsunuz. Görüntü kalitesi başarılı ve ekranı da sağlam dedik. Bunlara bir de akıcılık ve dokunuşlara verilen tepkileri ekleyelim. Zenfone 5'in ekranı adeta yağ gibi akıyor. En ufak dokunuşlara dahi pürüzsüz cevaplar alabiliyorsunuz. Birçok yeni telefonda yer verilen eldivenle kullanma hassasiyeti bu telefonda da yer alıyor ve tatmin edici bir performansa sahip.

www.teknokulis.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder