Sayfalar

Bu Blogda Ara

21 Eylül 2014 Pazar

Sony Xperia Z1 Compact

Sony Xperia Z1 Compact
Sony’nin yeni canavarı Z3 Compact’ın öncesinde 6 Ocak 2014’te CES’te çıkardığı,Xperia Z1 ile tüm özellikleri aynı olan ilk Compact telefonu.
Oyun ve 3D Grafik
Telefonun en önemli avantajlarından biri ise 3D grafik performansı.Şuanda piyasada Adreno 330 grafik birimini barındıran telefonlarda ekranın 1080p veya 2k oluduğunu görüyoruz ama Sony Xperia Z1 Compact ve Sony Xperia Z3 Compact’ta ise 720p(HD) çözünürlüğe Adreno 330 grafik birimi bulunuyor.Buda diğer telefonlara göre büyük bir avantaj sağlıyor.3D Mark test sonuçlarında 4. sırada yer alıyor.Yani gerçekten çok iyi 3d grafik performansına sahip.
Ekran
Ekran 720p diyince kötü olduğunu düşünmemek,gerekiyor.Ekran gerçekten çok iyi renkler ve yeterli parlaklık sunuyor.Ekran Ne kadar Z1 ile aynı özellikler olsada Z1’e göre ekranında bir avantaja sahip.Z1’de TFT teknolojisi kullanılırken Sony Xperia Z1 Compact’ta IPS teknolojisi kullanılıyor,bu nedenle ekran daha canlı bir sonuç veriyor.
Kamera
Kamera konusunda gündüz çekimleri sonuçları gayet iyi(Gündüz çekimlerine hesabımdan göz atabilirsiniz) ama gece çekimlerinde aynı şeyi söylemek mümkün değil manuel modda ISO(vs.) ayarını yaptıktan sonra bile ancak yeterli diyebilirim.Gece çekimlerinde İphone 5S’in ve Xperia Z1’i daha iyi olduğunu söylemek gerekiyor.Kamera uygulamaları açısından Z3 ve Z3 Compact için çıkan uygulamalar hariç tüm uygulamaları destekliyor.Ön kamerası bana göre yeterli sayılır seviyesinde.
Sağlamlık
Sağlamlık açısından telefon,ön tarafında kırılmaz çizilmez bir cam,yan tarafında metal bir çerçeveye sahip,arka tarafında ise plastik bir kapak bulunuyor bana göre en büyük dezavantajı burada.Arka kapak gerçekten çok çabuk ve çok hızlı çiziliyor.Telefonu aldıktan sonra arka tarafa koruyucu almak çok gerekli.Sağlamlık dendiğinde telefonun suya ve toza gerçekten çok dayanıklı olduğunu söylemek gerekiyor.
Güncelleme
Z1 Compact güncelleme konusunda şuanda Sony’nin Z1,Z Ultra,Z3,Z3 Compact ile en güncel telefonu.Nexuslar’dan sonra Android 4.4.4 güncellemesini alan ilk Android telefon oldu.
Sony Xperia Z1 Compact&Sony Xperia Z3 Compact
Z3 Compact ile karşılaştırmak gerekirse,Z3 Compact ülkemize geldiğinde fiyat olarak daha aşağı seviyeye inecektir şuan Sony Centerlar’da 1650tl fiyat etiketine sahip.Sony Xperia Z3 Compact’ın kamera açısından bu telefondan daha ileri olduğunu söylemek gerekiyor.Z3 Compact’ın işlemcisi Snapdragon 801 olsada,Snapdragon 800 hala çok güçlü bir işlemci.Normal hayatta bu iki işlemcinin arasındaki farkı ayırt etmek çok güç.Z1 Compact’ın çerçeve sağlamlığı ve piksel yoğunluğu değerinde Z3 Compact’tan daha ileri olduğunu söylemek gerekiyor.
Sony Xperia Z1 Compact&İphone 5S
İphone 5s ile kıyaslamak gerekirse,biri İOS diğeri Android işletim sistemine sahip.Kişilere göre değişir.Donanım açısından Z1 Compact’ı ve İphone 5S’i,İOS kullanıcısı olmadığından ve bilgimin yetersiz olduğunu düşündüğümden değerlendiremeyeceğim.

www.teknoseyir.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder