Sayfalar

Bu Blogda Ara

21 Eylül 2014 Pazar

Asus ZenFone 5

Asus uzun zamandır girmediği ucundan baktığı telefon dünyasına artık tam anlamıyla giriş yaptı. ZenPhone serisi ile 4,5 ve 6” telefonlar piyasaya süren Asus telefonların hepsinde İntel işlemci kullanıyor. Uygun fiyatlı olna telefonlar yakında Türkiye’de de satılmaya başlanacak.
Asus ZenPhone 5 Teknik özellikler
–Intel Atom Z2580 çift çekirdekli 2.0 ghz X86 tabanlı işlemci
–PowerVR SGX 544MP2 grafik birimi
–5” 1280×720 IPS ekran 294 PPİ
–2GB ram 8GB dahili hafıza Micro sd kart desteği
–8MP F2.0 BSI oto fokus arka kamera ve led flaş
–2MP ön kamera
–HSPA+ 4G, Gps,A-Gps, Wifi b/g/n, bluetooth 4.0
–2110 mAh batarya
–Android 4.3 (4.4 güncellemesi alacak)
–145 gram
–10.3mm kalınlık
Teknik özellikleri değerlendirmek gerekirse İntel’in mobil işlemcileri artık kendisini kanıtladığı için pek endişe duymuyorum düzgün optimizasyonda yapınca iyi çalışıyor, akıcılıkta ve performansta bir sorun çıkarmıyor. Grafik birime teknolojiyi yakından takip edenler aşinadır. Pek çok cihazda kullanıldı 720p çözünürlüğünde düzgün performans vereceği bilinen bir durum. Ram’in kısılmaması güzel olmuş 1GB ram olsaydı ileride güncelleme konusunda sorun olacaktır ama Google’ın yaptığı geliştirmeler ve daha az sistem gücü istiyen Android sürümleri ile uzun süre güncelleme alma potansiyaline sahip. 8MP kameranın diyaframının F2.0 olması düşük ışıkta güzel çekeceğini gösteriyor zaten Asus’da bunu vurguluyor.
http://www.youtube.com/watch?v=Z_TPqwDYStI
Ön kamera ise çok yüksek olmasada düşük de olmayan yeterli bir çözünürlüğe sahip. Ülkemizede de yakında gelecek olan 4G’nin desteklenmesi önemli ancak Wifi konusunda dual band ve ac ye detek vermeliydi. ac olmasa bile dual band olmalıydı. 2110 mAh batarya 5” bir telefon için tahminen iyi bir pil ömrü sunacaktır. Android 4.3 ile kutudan çıkıyor ancak 4.4 güncellemesi alacaktır.
Telefonun alışılagelmişin dışında mor ve kırmızı renk seçenekleride bulunuyor. Toplam 4 farklı renk seçeneği olan cihazın ön tarafı alt bar dışında tamamen koruyucu cam ile kaplı. Butonlar ekranda kapasitif olarak bulunuyor. Arka tarafı mat ve yumuşak bir malzemeye sahip arkada dikkat çeken şey ise diğer teleofnlara göre oldukça büyük olan hoparlör. Uzunca yayılmış Sonic Master gibi ses teknolojilerinide destekliyor.
Telefon Android 4.3 ile geliyor ancak önceki Asus ürünleri gibi safa yakın değil özellikleştirlmiş bira arayüzle geliyor. ZenIu arayüzüne sahip olan telefonlarda kilit ekranında o gün yapılacaklar saat hava durumu gibi bilgiler otomatik olarak gösteriliyor. What’s Next isimli uygulama üzerinden yürütülen bi işlevde uyulamaya Google hesabınızı ve Facebook hesabınızı bağlayarak oradaki etkinlik ve görevlerin senkronize olmasını sağlayabiliyorsunuz. What’s Next uygulamasının dışnda Do it Later isimli ayrı bir uyulama bulunuyor buda any.do nun gördüğü görevi üstleniyor. Arayüzün genelinde ise yuuşak kenarlar ve farklı renkler hakim durumda. İkonların hepsi biribirinden farklı bir renge sahip ve kafa karıştırmayan şık bir görüntüye sahipler. Bazı cihazlarda ikonlar çok benzediği için karışıklık olabiliyor. ZenUı arayüzünü kullanan birisi olarak arayüzün hızlı ve akıcı olduğunu söyleybilrim ancak çok azda olsa takılmalar yaşanabiliyor. Asus önceden tabletlerini uyuglamalrla doldururdu ama bu kez ondan vazgeçmiş durumda eskisine göre daha az uygulama var ve bunların bazılarını kaldırabiliyoruz.

www.teknoseyir.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder