Sayfalar

Bu Blogda Ara

10 Kasım 2015 Salı

Fransa'da Fotoğraf Eğitimi

Spéos Fotoğraf Enstitüsü 1985 yılında kurulmuş, Fransa-Paris’de bulunan  fotoğrafçılık öğrencilerine teknik ve yaratıcı görsel özgürlük vermeyi amaç edinmiş çok güçlü bir fotoğrafçılık okuludur. Yurtdışı fotoğrafçılık eğitimi denildiğinde akla ilk gelen okullardan olan Spéos öğrenclerine programları boyunca kişisel tutkularını kariyere dönüştürmek için tüm bilgi ve deneyimi aktarır.
Yurtdışı fotoğrafçılık eğitimi için tüm dünya üzerinden sadece yetenekli öğrencileri kabul eden Spéos adayların portfolyolarını ve geçmiş deneyimlerini inceledikten sonra öğrenci kabul eder. Mezuniyetlerinden sonra öğrenciler Spéos ailesinden kopmazlar ve yaşamları boyunca bu etiketi taşırlar.
Spéos Rectorat de l’Académie de Paris ile akredite çalışmaktadır ayrıca fotoğrafçılık adına eğitim ve ilerleme çalışmaları gerçekleştiren tüm sektör geneli ile iletişim içerisindedir. Zaman içerisinde Spéos ayrıca Amerika ve Avrupa’da fotoğrafçılık eğitimi veren üniversiteler, okullar ve enstitüler ile organik bağlar kurmuştur.
4000′in üzerinde çizgi üstü yeteneğe sahip fotoğraf sanatçısı yetiştiren Spéos Avrupa’da ilk dijital fotoğraf eğitimini başlatması ile bilinmektedir. Hala birçok dergi, fotoğraf ajansı, görsel medya, kamera üreticileri ve otoriteler kendi fotoğrafçılarını eğitilmek için Spéos’a göndermektedirler.
Spéos ayrıca 1999′da kurulan Nicéphore Niépce fotoğrafçılık müzesinin kurucusudur.

Sanat’ın başkentlerinden Paris’de ingilizce eğitim alabileceğiniz tek yurtdışı fotoğraf okulu olan Spéos her sene 54 milletten yetenekli öğrencileri kabul eder. Mezunları bilinen profesyoneller haline dönüşürler ve saygın kuruluşlarda; sanat, konsept, moda, reklam fotoğrafçıları, muhabirler ve küratörler olarak çalışırlar.

Spéos Programları
Spéos tam ve yarım zamanlı fotoğrafçılık eğitimleri sunmaktadır. Eylül ve ocak aylarında öğrenci alımlarının yapıldıgı profesyonel fotoğrafçılık eğitimleri kariyerini bu yönde sürdürmek isteyenler için idealdir.

Kısa zamanlı yurtdışı fotoğrafçılık eğitimleri için başlancıçtan ilgili katılımcılara kadar tüm bireylerin iştirak edebileceği yaz okullarıdır.
Spéos sektörün talep ettiği yönde fotoğrafçılar yetiştirmeyi ilke edinmiştir. Bu nedenle her sene eğitim müfredatlarını güncelleyerek taleplere yönelik eğitimler sunar.

Spéos’un eğitmen kadrosu yurtdışında bilinen fotoğrafçılardan oluşur. Eğitmenlerin tamamı kendi alanlarında bilinen ve tanınan, talep edilen otoritelerdir. Ayrıca her hafta piyasadan çalışan uzmanlar gelerek okulda öğrencilere sunumlar ve eğitimler vermektedirler.
Tüm fotoğrafçılık eğitimi sürecinde öğrencilerin kişisel çalışmalarının önemi üzerinde durulur ve adaylar birey olarak yetiştirilir. Tüm öğrencilerin dönemsel sergileri yapılır ve internet üzerinden fotoğrafları tüm camiaya okul tarafından tanıtılır.
Spéos fotoğrafçılık eğitimlerinin tüm müfredatı Profesyonel Eğitimler dalında Fransız Ulusal Komitesi tarafından tanınmakta ve beğenilmektedir. Master programları hükümetin kalite ve geçmiş öğrencilerin durumuna göre sıkı incelemeler sonucunda verilen Registre National de la Certification Professionnele RNCP ibaresine sahiptir.
Spéos 32 haftalık Profesyonel Fotoğrafçılık Eğitimi

Spéos 32 hafta süren profesyonel fotoğrafçılık eğitimi ile fotoğraf alanında kariyer yapmak isteyen ya da çalışmakta olup kendi sınırlarını zorlamak isteyen adaylara açıktır. Program güncel eğitim müfredatları içerir. Öğrenciler ilk dönem bilgilerine dayalı bireysel ve temel eğitimleri aldıktan sonra sonraki dönemde yine öğrencinin seviyesine dayalı olarak ileri teknikleri öğrenirler.

Spéos yurtdışı fotoğrafçılık eğitiminde sanatsal ve teknik çekimlere eşit olarak eğilmektedir. Üst seviye profesyoneller olarak mezun olacakları bu eğitimde adaylar sanatsal yönlerini geliştirirken teknik yönlerini ayrıca ilerletirler. Yurtdışı fotoğraf eğitiminde öğrencilerin sınıf içerisinde bireysel gelişim süreçleri bekler. Eğitmenler her öğrencinin seviyesi ve bilgisine yönelik olarak ayrı eğitimler vererek öğrencinin erişebileceği son noktaya kadar kendilerini zorlarlar.
32 haftalık program tek başına alınabilecegi gibi Avrupa Profesyonel Fotoğrafçılık Master Eğitimi’nin ilk aşaması olarak da alınabilir. Program eylül ve mayıs ayı arasında devam eder. İlk dönemde öğrenciler temel kursları aldıktan sonra 2. dönem stüdyo fotoğrafçılıgı ya da kendi eğilimlerine göre dış mekan fotoğrafçılığı alanlarında ikiye ayrılarak eğitimlerini sürdürürler.
Tüm eğitim dili ingilizcedir.

Eylül-Ekim programı:

Spéos yurtdışı fotoğraf eğitiminin ilk döneminde zorunlu ve fotoğrafçılık eğitiminin olmazsa olmazı tüm konuları işler ve ögrencilere aktarır. Nasıl kaliteli fotoğraf üretileceğini ögrenen adaylar sonrasında; çekim teknikleri, kompozisyon ve stil alanında profesyonellerden ders alırlar.

İlk Dönem Dersleri;
Bilgisayar üzerinde fotoğraf düzenlemek
Reklam Fotoğrafçılığı-Stil ve Kompozisyon
Fotomuhabirliği ve belgesel fotoğrafçılığı
Görsel Kimlik
Resim yönetimi ve yayını
Basım teknikleri
Fotoğraf Tarihi ve müze incelemeleri
Fotoğrafın zorunlulukları
Ekim-Mayıs Programı

Fotoğrafçılık Eğitiminin ikinci yarısında öğrenciler öğrendikleri bilgileri pratiğe dayalı geliştirirler. Yeni bilgiler öğrenerek gerçekleştirecekleri pratik agırlıklı eğitimde öğrenciler kariyer seçimlerine göre stüdyo ya da açık hava fotoğrafçılığına yönlendirilirler. Stüdyo fotoğrafçılığı üzerine uzmanlaşmak isteyen öğrenciler stüdyo malzemeleri, ekipmanlar, ışıklandırma, moda, portre ve ürün fotoğrafları üzerine çalışırlar.

Foto-Journalism üzerine uzmanlaşan öğrenciler toplum içerisinde olayların ve kişilerin fotoğraflarını ya da dökümente edecekleri konunun fotoğraflanması üzerine eğilirler. Bu fotoğrafları sürekli olarak ajanslara, haber ve dergilere gönderilir.

Öğrenciler kalan zamanlarında dijital fotoğraf düzenleme üzerine çalışırlar. Retouch,foto montaj, portfolyo ve web site yaratımı, fotoğrafların kategorize edilmesi ve yayınlanması gibi konular üzerine çalısırlar.

Eğitimin son haftası öğrenciler sene sonu sergilerini hazırlamak için çalısırlar. Sergiye ünlü fotoğrafçılar, işverenler, dergi editörleri, gazete sahipleri, ajanslar, fotoğraf araştırmacıları ve basın katılır. Öğrenciler ayrıca sergilerini internet üzerinden de yayınlarlar.
İkinci Dönem Dersleri
İleri Bilgisayar Fotoğraf Düzenleme
İleri seviye Stüdyo reklam fotoğrafçılığı
Ya da foto journalism teknikleri
Stüdyo teknikleri
İleri Görsel Kimlik
İleri Basım Teknikleri
Fotoğrafçılar için foto video düzenleme teknikleri.
Spéos 24 Haftalık Profesyonel Yurtdışı Fotoğrafçılık Eğitimi

24 haftalık profesyonel eğitimin amacı montaj ve fotoğraf yönetimi üzerine kariyer yapmak isteyen adaylar içindir.

Program amaçları: Bu program photojournalism, stüdyo, görsel kimlik gibi konularda kariyerlerini ilerletmek isteyenler için hazırlanmıstır. Bu temel bilgiler alındıktan sonra öğrenciler dijital fotoğrafların işlenmesi ve düzenlenmesi konusunda gerekli deneyim ve bilgiye sahip hale getirilirler. Öğrenciler eğitim sonunda ayrıca retouch, foto montaj ve online sergileme konusunda uzman ve aranılan eksperler halini alırlar.
Üst seviye profesyoneller tarafından yetiştirilen öğrenciler daima süpervizörler tarafından denetim ve yönlendirme içerisinde olurlar.

Kurs 24 hafta ve iki dönemden olusmaktadır. İlk dönem temel egitimlerden sonra ikinci dönem montaj ve fotograf yönetimi üzerine dersler alınır. Tüm eğitim ingilizcedir. Egitim Ocak ve Temmuz ayları arasında devam eder.

İlk yarı eğitimi

Ocak-Mayıs Dönemi

Bu fotoğraf eğitiminde ilk yarıda öğrenciler modern fotoğrafçılık üzerine temel bilgiler edinirler. İlk haftalar öğrencilerin temel teknikleri öğrenerek kaliteli fotoğraflar çekebilmesi için düzenlenmiştir. Sonraki haftalarda öğrenciler kendilerini çekim teknikleri, kompozisyon ve stil üzerine geliştirirler.
Son haftada öğrenciler uluslarası camianın katıldığı bir sergiye katılırlar. ve ikinci dönem için hazırlanırlar.

İlk Dönem Programı

Stüdyo reklam fotoğrafçılıgı
Photojournalism ve Dökümentasyon
Görsel Kimlik
Fotoğraf yönetimi ve yayını
Baskı Teknikleri
Fotoğraf tarihi ve Müze-galeri ziyaret-yorumları
Fotoğraf teknikleri

İkinci Dönem Eğitimi

Haziran-Temmuz

Bu dönemde öğrenciler süpervizörlerinin denetiminde retouch ve fotomontaj eğitimlerine katılırlar. Adaylar interaktif yayımcılıkta görüntülerin kalitesi üzerine ileri seviye egitimler alırlar. Ayrıca öğrenciler stüdyo çekimlerine katılarak kendilerini geliştirirler. Öğrenciler program sonunda kendi internet sitelerini düzenleyerek çalışmalarını online olarak sergilerler.

İkinci Dönem Programı:
Montaj ve Bilgisayarda Fotoğraf düzenlemek
Stüdyo dersleri
İleri seviye teknik eğitimler

Spéos Profesyonel Fotoğraf Master Eğitimi

BU eğitim fotoğrafçılık alanında mezuniyet sahibi olan ve kendini geliştirmek isteyen adaylara açıktır.
Toplamında 14 aylık fotoğrafçılık eğitimi boyunca aday 32 haftalık eğitim programını mayısa kadar alır. Sonrasında öğrencinin kendi bilgileri incelenerek ileri seviye programlara geçilir. Ana hedef fotoğraf eğitiminden sonra adayın piyasada aranılan ve tüm çalışma koşullarına hazır hale getirilmesidir. Yurtdışında fotoğrafçılık yüksek lisans eğitiminin sonunda öğrenci jüri üyelerine 2 defa sunum yaparak projesini sunmak durumundadır.
İleri seviye eğitimleri öğrencinin iş yönetimi, fotoğraf analiz ve yönetimi, yayınlanması, ileri seviye stüdyo fotoğrafçılığı ve fotoğraf teknikleri üzerinedir.
Eğitimler piyasa profesyonelleri tarafından verilmektedir ve ana tema öğrencilerin aranılan adaylar olmasıdır.

Lütfen detaylı Modül İçeriklerini Wayout’dan talep ediniz.

Kısa Süreli Yaz Okulları

Kısa süreli fotoğrafçılık yaz okulları başlangıç seviyesinde ya da eğitim almakta olan öğrencilerin bilgi kazanımları için gerçekleştirilmektedir. Teori ve pratik eğitimler içermektedir. Spéos yaz için Profesyonel Fotoğrafçılığı Keşif adı altında fotoğraf yaz okulu sunmaktadır.
Katılımcılar 8 modülden oluşan 8 haftalık programa katılacaklardır. Bu programlarda öğrenciler kendi 35mm kameralarını getirmelidirler. (siyah beyaz baskı teknikleri için- opsiyonel) Eğer filmli kameraları bulunmuyorsa öğrenciler bu modülden muaf tutulabilirler. Dijital fotoğraf makineleri okul tarafından sunulmaktadır.

8 Fotoğrafçılık Eğitimi Modülü Aşağıdadır:
Siyat beyaz çekimler ve baskılar
Stüdyo Fotoğrafçılığına giriş
Reklam Fotoğrafçılığı
Portre Fotoğrafçılığı
Haber Fotoğrafçılığı
Belgesel ve arşiv fotoğrafçılığı
Görsel Kimlik
Bilgisayarda Fotoğraf Düzenleme

Tüm eğitimler ingilizce sunulmaktadır.


http://art.wayout.com.tr/speos-paris-fotograf-okulu/

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder