Sayfalar

Bu Blogda Ara

8 Kasım 2015 Pazar

Patara Plajı Rehberi

Patara Plajı, Antalya nın Kaş ilçesi yakınında Patara antik kent yol güzergahı üzerinde bulunan ayrıca da Akdenizin en uzun, büyük, kumu ince ve çok güzel ayrıcalıklı plajlarından biridir.
Patara plaj kumsalı, çevresinde bulunan kumsalların en uzun ve en görkemli olanıdır. 12 km. uzunluğunda olan kumsalın genişliği yer yer 200-300 metreye kadar ulaşır. Kumu ince denizi ise sığdır. Hemen hemen devamlı esen rüzgarı ile sörf için de uygundur. Patara plaj kumsalı nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan deniz kaplumbağaları (Caretta caretta) ların en önemli yumurta bıraktıkları yerler arasında olduğu için Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından koruma altındadır.
www.fotopanorama360.com
Caretta Caretta
Çakıl taşının bile bulunmadığı” Patara plajı, “Özel çevre koruma bölgesi” ilan edildikten sonra, plajın bazı bölge ve bölümlerine girişler, caretta caretta ‘ların üreme alanı olduğu için, engelleniyor. Akşam saatlerinde plaja giriş tamamen yasaklanıp bölgede yumurtadan çıkan  caretta caretta ların denize giden yollarını şaşırmaması için ışık yakılmasına’da izin verilmiyor. ( Yumurtadan çıkan yavru caretta ‘lar denizde parlayan yakomoz ışığına doğru hareket ederler.)
Patara plajından iç bölgelere, antik kente, devamlı esen rüzgarla taşınan kumların taşınmasının önüne geçebilmek için setler oluşturulmuştur.
www.fotopanorama360.com
Patara Plajı
www.fotopanorama360.com
Patara Plajı
www.fotopanorama360.com
Patara Plajı
Patara plajı kumsalının genişlik ve uzunluğu nedeniyle geçmişte Yeşilçam tarafından popüler çöl filmlerinin çekildiği sahnelerde mekan olarak ‘da kullanılmıştır. Günümüz turizmin ‘de, naturist ve nudistlerin rahat bir şekilde çıplak olarak güneşlenip yüzebildiği  plaj sahilidir.
www.fotopanorama360.com
Patara Plajı
Patara plajının açık denize bakıyor ve sığ bir sahil yapısına sahip,  Akdeniz’in dalgalarını’da kıyılarına çekiyor olması burayı her çeşit su sporu yapmaya elverişli hale getirmektedir. Fethiye, Kaş, kalkan gibi çevredeki turizm merkezlerinden gelen su sporları ve Surf tutkunları içinde muhteşem bir sahil.
Patara antik kenti ‘ne 3 km mesafede olan plajda Cafe ve aperatif yiyecek, Plajda şezlong şemsiye kiralama imkânınız bulunmakta.

http://fotopanorama360.com/patara-plaji/

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder