Sayfalar

Bu Blogda Ara

10 Kasım 2015 Salı

İstanbul'un En İyi Fotoğraf Mekanları

Atatürk Arboretumu 


İstanbul’un en yeşil bölgelerinden birisi olan Atatürk Arboretumu, Sarıyer’de yer alıyor ve Belgrad Ormanı’nın güney tarafında bulunuyor.Atatürk Arboretumu, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’ne ilişkindir. tam olarak 267 hektarlık 1 bölümü kapsamaktadır. Fakar orman gibi heryer yeşillik ve ağaçlıktır. Fotoğraf çekimleri için çok fazla objeler veya alternatif mekanlar yoktur. Birkaç yer dışında.. Burada çekim için 300 - 400 TL ücreti gözden çıkartmanız gerekiyor. Ücret talep edilmektedir. 

Randevu Tel; 0212 226 19 29

Yıldız Parkı

İstanbul’da şehrin göbeğinde sayılı bulunan yeşil alanlardan biri olan Beşiktaşta bulunan Yıldız Parkı birçok alternatif mekanlarıyla düğün çekimleri için en ideal mekanlardan birisidir. Yıldız Parkı, Beşiktaş – Ortaköy yolu üzerinde Çırağan Sarayı karşısında girişi bulunmaktadır. Kuzeyde Yıldız teknik Üniversitesi’ne kadar uzanan alan üzerinde olup içerisinde Çadır Köşkü ve Malta Köşkü adında iki tarihi yapı bulunmaktadır. Araçların ücretli girdiği parkın girişinde sağlam bir yokuş vardır. Yokuş üzerinde bir köprü vardır. Köprünün üzerinden fotoğraf çekimlerine başlanır. Araçla biraz uzak mesafede bulunan Malta köşkünün oraya gidilir. Malta Köşkünün kapı önü ve bahçe kısmı fotoğraf çekimi için güzel bir arka plan oluşturmaktadır. Malta Köşkünde çekim tamamlandıktan sonra Çadır Köşküne geçilir. Çadır Köşkünün ön kısmında fotoğrafçınızlada alakalı olarak  farklı kareler çıkabilir. .. Yıldız Parkının genelinde fotoğraf çekimleri için ücret istenilmiyor fakat Köşklerin içinde fotoğraf çektirmek isteyenler birkaç gün öncesinden Beltur'dan izin almalı.

EMİRGAN KORUSU


Düğün fotoğrafınız doğa ile iç içe olsun diyorsanız İstanbul Avrupa yakasında tercih edebileceğiniz en güzel mekanlardan biri de Emirgan Korusu’ dur. Her ne kadar köşkleri fotoğrafınızın arka temasında kullanmanıza izin vermeseler de genel itibariyle düğün fotoğrafı için tercih edebileceğiniz mekanlardan biridir. Genel parkur biraz eğimli olduğu için tamamını dolaşmak biraz yorucu olabiliyor. Emirgan Korusu içerisinde Pembe Köşk, Sarı Köşk, Beyaz Köşk isimlerinde 3 köşke ev sahipliği yapmaktadır. Lale Festivali’nin başlamasıyla birlikte rengarenk lalelerin donattığı alanlar fotoğraf çekimlerine ayrı bir hava katabilir.  Emirgan korusuna Sarıyer tarafındandır. Koruda fotoğraf çekimi için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Emirgan Korusunun heryerini yürüyerek gezecek olan gelinlere tavsiyem mutlaka yanlarına babet almaları olacaktır.





Bahçeşehir Gölet Parkı

 

İlçenin merkezinde yer alan Gölet Parkı büyüklüğü ve güzelliği ile fotoğraf çekimleri için en çok tercih edilen mekanlar arasındadır. Özellikle Avcılar Bahçelievler, Beylikdüzü çevresinde oturan çiftler için ideal mekandır. Fotoğraf çekimleri için çok fazla zamanınız yoksa ve İstanbul'un trafiğinden korkuyorsanız Gölet Parkını tercih edebilirsiniz. Gölet Parkında fotoğraf çekimi için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Gölet Parkında fotoğraf çektirmek isteyen çiftler güneş tam tepedeyken değil de ikindi vakitleri arasında çekim yaptırmalıdır. Böylelikle daha güzel fotoğraflar elde edilebilir.


RAHMİ KOÇ MÜZESİ 

Rahmi Koç Müzesi’nde nişan/düğün fotoğraf çekimi özellikle soğuk ve yağışlı havalarda tercih edilebilecek mekanlardan biri. 5 kişiden oluşan bir düğün fotoğraf paketi (gelin+damat+fotoğrafçı+2 kişi) için 400 TL ödeyerek müzeye giriş yapılmakta ve çekim yapılabilmektedir. İçine girilebilen objeler: Fenerbahçe Vapuru, Moda Tramvayı, Atlı Tramvay. Askeriyeye ait objelerde (denizaltı, helikopter..vb) çekim yapılamamaktadır. Diğerlerinin sadece önlerinde fotoğraf çekilebilmektedir. Eğer yağış yoksa biraz soğuk havaya dayanırım derseniz dış mekanda lokomotif, uçak, çift katlı otobüs gibi objelerle birkaç farklı konsept hazırlayabilirsiniz. 1,5-2 saatte çekimi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca Rahmi Koç Müzesinde birbirinden klasik ve güzel arabalarla fotoğraflar çekilebilirsiniz. Rahmi koç müzesinde sadece araba değil birçok antika araçlar mevcuttur.


IHLAMUR KASRI

Fon önemlidir özellikle arkanıza alacağınız güzel bir tarihi mekan bütün fotoğrafın havasını değiştirecektir. Ihlamur Kasrı’da böyle mekanlardan biridir. Beşiktaş evlendirme dairesinin yanında bulunan Ihlamur Kasrı tarihi dokusuyla oldukça başarılıdır. Ne var ki orada fotoğraf çekimi yapmak çok kolay değildir. Özel izin almanız gerekecektir. Özellikle düğün fotoğrafınızı tarihi bir mekanda çektirmeyi düşünen çiftler yumurta deliğe gelmeden mekanlar hakkında bilgi ve izinleri halletmiş olmalı yoksa son dakika mağdur konumuna düşebilirler. Ihlamur Kasrı’da flaş, tripod ve reflektör kullanımı yasak o yüzden seçeceğiniz fotoğraf saati önemlidir. Güneşin tepede olduğu bir saatte orada çekim yapmak çok zorlayacaktır. En ideal güneş alçaldığında çekim yapmak olacaktır. En azında reflektör ve flaş kullanmasanız bile sonuçlar fena olmayacaktır. Çekim için sadece bahçede ve kafetarya bölümünde izin veriliyor. Müze kısmı fotoğrafa açık değildir fakat yüksek izinle açtırabilirsiniz belki...

HİDİV KASRI


Mekanda fotoğraf çekimi için ücret istenmezken mekanın içindeki sarayın içinde çekim yapmak isterseniz yüksek fiyatları gözde çıkartmalısınız. Özellikle sarayın içindeki odalar ve merdivenler fotoğraf çekimlerinin güzelliğine güzellik katar. Telefonla aradığınız zaman 1000 TL istiyorlar, fakat oraya gidip yüz yüze görüşüp pazarlık yaptığınız zaman 500 TL ücret talep ediyorlar

Haydarpaşa Garı

Tarihi yapısıyla fotoğrafa çok uygun bir ortam. Tecrübeli bir fotoğrafçı tren garında çok güzel pozlar yakalayabilir. Tarihi treniyle, tren yoluyla ve tarihi gar binasıyla fotoğraf çekimlerinizi güzelleştirebilirsiniz. Garın sahilinde  deniz manzaralı fotoğraflar çekilebilirsiniz Haydarpaşa Tren Garında fotoğraf çekimi için öncesinden izin alınması gerekiyor. (216) 336 44 70numaralı telefonu arayarak yetkililerden bilgi almanız mümkündür. Çekim için yaklaşık olarak 500 TL gibi ücret talep etmektedirler..

Ataköy Marina

Ataköy Marina Düğün fotoğrafı için tavsiye edilen yerlerden biri. Güzel havada çok canlı fotoğraflar çekilebilir. Daha önce çekilmiş fotoğrafları inceleyip karar vermek  gerekir.

http://www.ikradergim.com/istanbulda-fotograf-mekanlari.html


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder